Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

Nieuws

Open huis voor bruidsparen

Op zondag 1 september 2024 heten wij aanstaande bruidsparen van harte welkom om Kasteel Duurstede te bezichtigen tijdens de open dag voor bruidsparen. Meld je vooraf aan!


3x een landgoed voor jouw evenement!

Wil je indruk maken op relaties, klanten of medewerkers? Dan is een sprookjesachtig landgoed of een statig kasteel dé plek voor jouw evenement. Locaties waar het verleden springlevend is en je alle rust en ruimte vindt. We nemen je mee naar drie van zulke bijzondere plekken!


De mooiste kastelen om te trouwen in Midden-Nederland

Wil jij een sprookjesachtige bruiloft? We nemen je mee naar twee van zulke bijzondere plekken in het midden van ons land!


Roy en Emily beleven hun droombruiloft op Kasteel Duurstede

Na hun bezoek aan de open dag wisten ze het zeker: JA, wij willen trouwen in Kasteel Duurstede! Ze blikken hier nu met veel liefde op terug.


Altijd duurzaam eten op jouw event

Wil je een verantwoord en duurzaam evenement organiseren? Vergeet dan de catering niet. Als je kiest voor producten uit de korte voedselketen, leggen jouw lunch, diner, hapjes en drankjes veel minder kilometers af. Next Venue maakt het je gemakkelijk om een event met een lagere ‘foodprint’ te organiseren.


Goed voorbereid de nieuwe ‘oude’ fase in

Trouwen, een jubileum of iets anders te vieren als van ouds maar dan op een veilige manier, het kán.


Garantiefonds: altijd een passende oplossing bij calamiteiten

Van bruiloft, tot een jubileum of kleine receptie; jij wilt natuurlijk zo snel mogelijk starten met de organisatie. Het garantiefonds geeft zekerheid!


EHBB: Eerste hulp bij bruiloften

Verloofd en hulp nodig bij de organisatie van jullie bruiloft? Geen zorgen, in dit blog voorzien wij je van de nodige eerste hulp bij bruiloften.


"Het was onze beste keuze ooit om hier te trouwen"

Wijk bij Duurstede sprak Ricardo en Ryanne direct aan, toen ze Kasteel Duurstede zagen, waren ze helemaal verkocht. “Dit moest onze trouwlocatie worden!”


Ontdek 9 redenen voor een bruiloft in een kasteel

Maak van jullie bruiloft een droombruiloft en kies voor het sprookjesachtig Kasteel Duurstede als trouwlocatie!


De winterbruiloft van Joost en Willianne

Joost en Willianne zochten een romantische trouwlocatie. “Toen we Kasteel Duurstede zagen waren we op slag verliefd.”


Romantisch verrassingsaanzoek

Danny en Miranda besloten te trouwen ging daar geen aanzoek aan vooraf. Miranda wist alleen niet dat haar op Kasteel Duurstede een verrassing wachtte.


3 redenen om voor Kasteel Duurstede te kiezen

Kasteel Duurstede staat in de top 10 van populairste trouwlocatie van Nederland, zo meldde Toptrouwlocaties.nl onlangs. Hoe dat komt?


Kasteel Duurstede valt in de prijzen!

Toptrouwlocaties, dé trouwlocatiespecialist van Nederland, maakte 24 januari mooi nieuws bekend: Kasteel Duurstede staat op de 7de plek van meest populaire trouwlocaties van Nederland!


'Firstlook-moment op de ophaalbrug was geweldig'

Sprookjesachtig. Zo omschrijven Puck en Mat hun trouwdag. Het kersverse bruidspaar trouwde onlangs in Kasteel Duurstede.


Het levensverhaal van Kasteel Duurstede

Wist je dat Kasteel Duurstede ooit is afgebroken om Wijk bij Duurstede te herbouwen? Gelukkig werd het gebouw hersteld en is het nu een prachtige trouwlocatie! Ontdek de geschiedenis.


Kasteel Duurstede vormt het decor van Beelden van Steen

De prachtige omgeving van Kasteel Duurstede vormt het decor van Beelden van Steen van Mirjam de Nijs.


"Het was precies zoals we hadden gehoopt”

Terwijl de zon het kasteel bescheen, liep bruid Chantal samen met haar vader om de toren van Kasteel Duurstede richting het prieel. Waar bruidegom Nick al op haar stond te wachten.


Geslaagde open avond Kasteel Duurstede

Zaterdag 10 maart hadden wij weer een zeer geslaagde open avond in Kasteel Duurstede.


Kasteel Duurstede in top 10

Toptrouwlocaties benoemt voor het zevende jaar op rij de populairste trouwlocaties van Nederland. Kasteel Duurstede is hierbij in de top 10 geëindigd!


'Onze grote dag was tot in de puntjes verzorgd'

Terwijl de zon het kasteel bescheen, liep bruid Chantal samen met haar vader om de toren van Kasteel Duurstede richting het prieel.


Het jaar 2017 op Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede blikt tevreden terug op 2017. Een jaar met maar liefst 120 bruiloften, feesten en evenementen


Kerstdiner Polidirect: "Ons feest werd een mini-festival"

Smullen van een kerstdiner, prijzen pakken in het casino, bierkennis vergroten bij de proeverij en de heupen losgooien op de beats van de DJ.


Organiseer je nieuwjaarsreceptie

Het nieuwe jaar goed beginnen met medewerkers of relaties? Dat kan met een nieuwjaarsreceptie in Kasteel Duurstede!


Magische persconferentie in het kasteel

De wereld van tovenaar Merlijn en Koning Arthur komt in 2018 tot leven in attractiepark Toverland. Tijdens een persconferentie op Kasteel Duurstede werd het nieuwe magische land 'Avalon' voor het eerst aan de buitenwereld gepresenteerd.


Middeleeuws bedrijfsfeest

Ridders en hofdames op de ophaalbrug. Een varken aan het spit in de eetzaal. In oktober is Kasteel Duurstede het decor van een middeleeuws bedrijfsfeest.


De bourgondische bruiloft van Henry & Marieke

Henry en Marieke hadden twee wensen voor hun bruiloft. Ze wilden graag trouwen in de buitenlucht en daarbij mocht het hun gasten aan niets ontbreken. Die wensen gingen onlangs in vervulling in Kasteel Duurstede.


Een sprookjesachtig kerstdiner in het kasteel

Wil je jouw medewerkers bedanken voor hun inzet in 2017? Dan is een kerstdiner of kerstfeest in Kasteel Duurstede een aanrader.


Ondersteboven aan de kasteelbrug

De zoektocht naar het mooiste kasteel van Nederland leidde Niels en Manon naar Duurstede.


Tips voor een congres of seminar in het kasteel

Organiseer je binnenkort een congres of seminar? Dan geven we je vier redenen om dat in Kasteel Duurstede te doen plus een slimme tip!


Muzikale zondagen in september

De beste plek om je zondagmiddag door te brengen? Dat is natuurlijk de binnenplaats van Kasteel Duurstede! Zeker in de maand september. Er staan dan diverse muzikale optredens gepland, georganiseerd door Stichting Kasteel Cultureel.


Verrassingsoptreden op het kasteelterras

De beste plek om je zondagmiddag door te brengen? Dat is natuurlijk de binnenplaats van Kasteel Duurstede.


'Grote pré: je kunt zowel binnen als buiten trouwen'

In de dagen voor hun bruiloft houden veel bruidsparen de weersvoorspellingen goed in de gaten. Remco en Merel hadden daar geen last van.


Zo organiseer je het ultieme bedrijfsfeest

Organiseer je binnenkort een bedrijfsfeest of personeelsfeest? Esmée Kers van Kasteel Duurstede legt uit hoe je verwachtingen overtreft.


Bruiloft met persoonlijk tintje

Chantal en Jos Verspaget trouwden afgelopen april. Het stel wilde een persoonlijke bruiloft. En waar kun je dan beter trouwen dan in Kasteel Duurstede?


Historisch theater bij Kasteel Duurstede

Oude tijden herleven binnenkort in Wijk bij Duurstede. Van 19 tot 26 juni vinden namelijk zes theatervoorstellingen plaats over het leven van David van Bourgondië.


Volvo Klassieker Vereniging kiest voor Kasteel Duurstede

Hoe maak je een event voor klassieke auto’s nog leuker? Door een locatie te bezoeken die zelf één en al historie ademt!


‘Ridders’ vieren feest in het kasteel

Als je bedrijf Ridder heet, is een kasteel natuurlijk de ultieme locatie voor een bedrijfsfeest.


Cultuurfestival in Kasteel Duurstede

Kasteel Duurstede is zondag 9 april het decor van een groot cultuurfestival. Die dag wordt Dirck van Baburen geëerd met onder meer een expositie, lezingen, muziek, toneel, demonstratie en workshops.


Schotse Dag in Kasteel Duurstede

De Saint Anthony Pipe Band viert haar veertigjarig jubileum dit voorjaar in en om Kasteel Duurstede. Op zondag 21 mei 2017 is het zover.


‘Perfecte locatie voor een sprookjesbruiloft’

Stel je voor. Je rijdt in een oldtimer langs de rivier de Lek richting jouw eigen kasteeleiland. Tussen de bomen door zie je de middeleeuwse muren en de kasteeltorens al opdoemen.


deTesters genieten van gevarieerd personeelsdiner

Aangemoedigd door de ervaringen van twee bedrijven waar de Testers veel mee samenwerkt, besloot de onderneming om ook een personeelsdiner bij Kasteel Duurstede te organiseren.


Horlogemerk Tissot traint verkopers in Kasteel Duurstede

De luxe en stijlvolle horloges van Tissot vinden hun weg naar liefhebbers over de hele wereld. De Nederlandse salestak van het Zwitserse horlogemerk organiseerde een training in Kasteel Duurstede voor mensen die met het merk werken.


DuPont: roofvogelshow bij het kasteel was een groot succes

Schermen, boogschieten en een indrukwekkende roofvogelshow. Het personeel van DuPont Industrial Biosciences reisde af naar Kasteel Duurstede voor een gezellige en ontspannende personeelsdag.


Joyce en Karel genieten van een ‘heerlijk relaxte dag’

“Zodra we Kasteel Duurstede binnen liepen wisten we: dit is het!”, vertellen Joyce en Karel. “Het kasteel had alles: geschiedenis, een unieke uitstraling en alle faciliteiten onder één dak.”


Jouw activiteit in het kasteel?

Het duurt nog even, maar in april gaat het nieuwe culturele en maatschappelijke seizoen van Kasteel Duurstede weer van start.


Last-minute nieuwjaarsreceptie?

Wil jij met je medewerkers toosten op het nieuwe jaar, maar zoek je nog een plek die meer tot de verbeelding spreekt dan de eigen kantine?


Mantelzorgers genieten van lunch

Om mantelzorgers van mensen met een verstandelijke beperking een heerlijk dagje uit te bezorgen organiseerde KansPlus-Sien een dagreis.


Sinterklaas logeert in Kasteel Duurstede

Sinterklaas is weer in het land! Natuurlijk moet de Goedheiligman tijdens zijn verblijf in Nederland ergens slapen. Gelukkig vond hij een plekje in Kasteel Duurstede.


Shanghai Thirties in Kasteel Duurstede

Met een internationale achtergrond moet je natuurlijk iets doen tijdens je huwelijksdag. Kwinten en Beija Bosman kozen voor het thema Shanghai Thirties.


Voices at the Castle drukbezocht!

Het was een drukte van belang in en om Kasteel Duurstede tijdens de recente editie van Voices at the Castle.


Wijkse brandweer viert 90-jarig bestaan!

De brandweervereniging van Wijk bij Duurstede bestond onlangs 90 jaar. Reden voor een spetterend feest met lekker eten!


Historische tijden herleven in Duurstede

Het was een drukte van belang in en om Kasteel Duurstede tijdens de recente editie van Open Monumentendag. En met reden!


Lezers ND treden in de voetsporen van Bonifatius

Precies 1300 jaar geleden maakte Bonifatius zijn eerste evangelisatiereis naar Europa. Hij ging aan land in Dorestad, het huidige Wijk bij Duurstede. ND-lezers stapten onlangs in zijn voetsporen.


Meester en juf in het huwelijksbootje

Meester Hans Sterkenboom en juf Anneke van den Bergh gaven elkaar onlangs het ja-woord. En dat was voor hun leerlingen bijna net zo bijzonder als voor het bruidspaar zelf!


Kasteeleiland geopend

Elke zondagmiddag is Kasteel Duurstede tussen 11.00 en 18.00 uur geopend voor publiek. Kom kunst kijken, koffie drinken op ons terras en geniet van inspirerende optredens!


Best Party Deal: compleet feest voor één scherpe prijs

Een feest organiseren was nog nooit zo makkelijk (én aantrekkelijk). Kasteel Duurstede introduceert namelijk de Best Party Deal. Dat is een compleet feest voor één scherpe prijs van € 49,95 per persoon!


Meisjesdroom komt uit

Mooie plekjes genoeg in Amsterdam, maar Nicole Bakker en Matthew Lens wilden per sé in een kasteel trouwen. Dus kwamen ze naar Wijk bij Duurstede!


Wouter en Carla: ,,Alles kon. Dat relaxte is erg fijn.”

Na dertien jaar verkering besloten Wouter Holwerda en Carla Scheffer te gaan trouwen. ,,Omdat onze woonplaats Almere niet bepaald pittoresk te noemen is, gingen we op zoek naar een meer sfeervolle trouwlocatie. Online kwamen we Kasteel Duurstede tegen en die vonden we fantastisch.”


Kasteel Duurstede ook perfect voor lokale bedrijven

Grote bedrijven en overheidsorganisaties kiezen er regelmatig voor om een evenement in Kasteel Duurstede te organiseren. Maar wist je dat het kasteel ook lokale en regionale bedrijven veel te bieden heeft?


Kom genieten op het terras

Lekker genieten van een kop koffie met appeltaart? Of een goed glas wijn met borrelhapjes? Het terrasseizoen is weer geopend.


Evenement op eigen kasteeleiland spreekt aan

Business NLP Academy bestaat 20 jaar. Het jubileum werd groots gevierd in Kasteel Duurstede. ,,Een sfeervolle locatie die voor al onze klanten goed te bereizen was”, aldus mede-eigenaar Maaike Lemmens.


Dubbel kasteelfeest in middeleeuwse sferen

Twee zestigste verjaardagen en een 25-jarig huwelijk: dat moet gevierd worden vonden Wil Bisschops, haar partner en een bevriend echtpaar. De twee stellen besloten daarom tot een gezamenlijk feest in Kasteel Duurstede.


Hoogste duurzaamheidskeurmerk voor het Kasteel

Kasteel Duurstede heeft onlangs het gouden Green Key-certificaat behaald. Het hoogst haalbare niveau van het internationale duurzaamheidskeurmerk.


‘We hoefden nergens over na te denken’

‘Van dat geld gaan we liever op vakantie’, zeiden Louis Keij en Monique Koeleman altijd als het over trouwen ging. Maar na 24 jaar ging Louis dan toch op de knieën. Het werd een heerlijke, relaxte bruiloft in Kasteel Duurstede.


Kasteel weer open voor publiek

Het voorjaar is in volle gang en dat is het sein dat Kasteel Duurstede weer open gaat voor publiek.


De locatie was voor onze gasten nog een verrassing

Een intieme bruiloft. Dat hadden Chantal Sterk en Gert-Jan Koekkoek in gedachten toen ze plannen gingen maken voor hun grote dag. Hun keuze viel op Kasteel Duurstede. En dat hielden ze tot op de dag zelf geheim voor de daggasten!


Vision Dinner over energie in Kasteel Duurstede

Directieleden van bedrijven uit de energie- en utiliteitsector kwamen onlangs samen in Kasteel Duurstede. Ze bezochten er een Vision Dinner van Flevum Corporate Council.


'Kasteel maakt zeker indruk'

In 2015 nam Zizi El Abtah het reeds 5 jaar bestaande concept en organisatie De Stip over. Netwerk is één van de grote pijlers achter het concept om mensen zo snel mogelijk aan werk te helpen. Daarom besloot zij een sfeervolle en inspirerende avond te organiseren voor gemeenten en werkgevers op een unieke locatie.


‘Onze bruiloft was van begin tot eind geweldig’

Peter van Goor en Nicoline Correljé leerden elkaar 29 jaar geleden kennen tijdens een wintersportvakantie. Het stel gaf elkaar daarom onlangs ook onder soortgelijke omstandigheden het ja-woord.


Russische bruiloft in Kasteel Duurstede

De winter is geen populair trouwseizoen, toch zijn er grote voordelen. Zo heb je veel minder concurrentie bij het boeken van een DJ, fotograaf of trouwlocatie. Maar het is vooral een seizoen dat in het teken staat van gezelligheid, romantiek en een feestgevoel.


Russische bruiloft in Kasteel Duurstede

De winter is geen populair trouwseizoen, toch zijn er grote voordelen. Zo heb je veel minder concurrentie bij het boeken van een DJ, fotograaf of trouwlocatie. Maar het is vooral een seizoen dat in het teken staat van gezelligheid, romantiek en een feestgevoel.


Russische bruiloft in Kasteel Duurstede

De winter is geen populair trouwseizoen, toch zijn er grote voordelen. Zo heb je veel minder concurrentie bij het boeken van een DJ, fotograaf of trouwlocatie. Maar het is vooral een seizoen dat in het teken staat van gezelligheid, romantiek en een feestgevoel.


Directeur als lakei op de brug

Je medewerkers in de watten leggen. Bij JPoint weten ze wel hoe je dat doet. Het softwarebedrijf uit Utrecht trakteerde haar werknemers en partners onlangs op een kerstdiner in Kasteel Duurstede.


Cultuur in het kasteel

Kasteel Duurstede is een beetje van ons allemaal. Daarom vinden er ook dit jaar weer veel leuke culturele en maatschappelijke activiteiten plaats in het kasteel.


''Het was echt een bruiloft-op-maat''

Misschien is ze wel over-romantisch, bekent ze, maar op je trouwdag mag dat. Van jongs af aan droomde Annemarie van Driel-Geeraths van een sprookjeshuwelijk in een kasteel. En in Kasteel Duurstede ging die droom in vervulling.


Exclusief en sfeervol: trouwen in de winter!

De meeste bruidsparen trouwen in de lente of zomer. Terwijl een winterhuwelijk minstens zo indrukwekkend en speciaal kan zijn. Zeker als je trouwt in Kasteel Duurstede.


Kasteel Duurstede scoort een 8,9 in 2015

2015 was een jaar vol veranderingen voor Kasteel Duurstede. Het kasteelinterieur onderging een metamorfose en de culturele, maatschappelijke en toeristische functie van het kasteel is versterkt.


‘Als we trouwen, dan in Kasteel Duurstede’

Een romantische sfeer en vele fotogenieke plekjes. Kastelen en bruiloften lijken bijna onlosmakelijk met elkaar verbonden. En als je dan het geluk hebt om in de buurt van een authentiek kasteel te wonen, dan is de keuze voor een trouwlocatie snel gemaakt.


Kerstdiner kroon op game-release Nixxes

Grotten, kastelen en ruïnes: het komt allemaal voorbij in de Tomb Raider-serie die draait om de avonturen van Lara Croft. Game-developer Nixxes Software uit Utrecht rondde onlangs de Xbox 360-versie van de nieuwste game af. En waar sluit je dan het jaar af? Juist, in een middeleeuws kasteel.


Droom komt uit in Kasteel Duurstede

,,Kasteel Duurstede is zo’n idyllisch plekje, daar wilde ik óf ten huwelijk gevraagd worden, óf trouwen”, vertelt Sharon Breeschooten-Geurts. Het werd dat laatste. Onlangs stapten Sharon en Tim er in het huwelijksbootje.


Kunst, jazz en boogie woogie onder de Donjon

Op zondag 4 oktober vindt de 28e editie van de Internationale KunstMarkt plaats. Kasteel Duurstede doet mee en trakteert je op een fijne mix van kunst en muziek.


‘Dit kasteel is een pareltje’

Voor een executive meeting van een groot ICT-bedrijf in de regio Utrecht kreeg 3MEvents de taak om een geschikte vergaderplek te vinden. De opdracht: een locatie met klasse en uitstraling.


,,Onze gasten keken hun ogen uit”

Stiekem hoopt ieder bruidspaar dat hun gasten nog wekenlang napraten over hun huwelijksdag. Met een kasteel als trouwlocatie zit dat wel goed!


IT-bedrijf praat klanten bij in Kasteel Duurstede

De ontwikkelingen in de it-sector gaan razendsnel. Internationaal IT-bedrijf NetApp besloot daarom de klant bij te praten via een zogenoemde ‘midyear tech-update’. Deze vond onlangs plaats in Kasteel Duurstede.


Kunst kijken in de Donjon

Sinds dit jaar is de Donjon van Kasteel Duurstede hét domein van (lokale kunstenaars). Momenteel kunt u genieten van een expositie van Annemiek Janmaat.


High-tech symposium in eeuwenoud kasteel

Een mini-symposium over high tech mogelijkheden om inlichtingen in te winnen op een eeuwenoude eventlocatie. Het vormde een bijzonder contrast in Kasteel Duurstede.


Sprookjeshuwelijk in Kasteel Duurstede

Vlak na hun verloving gingen Bart van Loon en Dorien Stip naar een open dag van Kasteel Duurstede. ,,We verwachtten dat onze datum al volgeboekt zou zijn, maar er bleek een bruiloft uitgevallen. Toen ging het snel.”


Romeo & Julia komen tot leven in Kasteel Duurstede

Het wereldberoemde toneelstuk van Romeo en Julia mag dan ruim vijf eeuwen oud zijn, het verhaal over onbereikbare liefde, verlangens, families, trouw, haat, en romantiek inspireert nog altijd.


Mooie rapportcijfers van onze zakelijke gasten

Kasteel Duurstede vraagt voortdurend om beoordelingen van zakelijke gasten. De balans opmakend kunnen we met gepaste trots vaststellen dat we het bepaald niet slecht hebben gedaan.


,,Kasteel nu nog romantischer om te trouwen”

Een huwelijk is het onbetwiste toppunt van romantiek. En bij een romantische dag hoort een dito locatie.


Kunstexposities in de Donjon

Door de samenwerking tussen DE KunstStad en Kasteel Duurstede zijn tot en met oktober wisselende exposities te zien in de Regentenkamer en Trouwzaal van de Donjontoren.


Kasteel Duurstede vaker open voor publiek

Lekker genieten van een kop koffie of een goed glas wijn op de binnenplaats van Kasteel Duurstede? Dat kan sinds april weer.


Met je klas op excursie naar Kasteel Duurstede!

Museum Dorestad en Kasteel Duurstede gaan samen een educatief programma voor basisscholen ontwikkelen.


Kasteel Duurstede ondergaat metamorfose

Kasteel Duurstede behoorde al tot de mooiste kastelen van Nederland. En nu de renovatie en interieur-restyling van het kasteel is afgerond, is een bezoek helemaal de moeite waard.


Jaarlijks symposium KNMvD

De Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde organiseerde onlangs het Jaarlijks symposium bij Kasteel Duurstede.


Meer te beleven in en om het kasteel

Van theater tot muziek, van cabaret tot kinderspelen en van markten tot evenementen; de komende jaren valt er in en rond Kasteel Duurstede meer dan ooit te beleven.


Zondagen in september geopend

Iedere zondag in september is het terras van Kasteel Duurstede geopend


Kasteel Duurstede in top 10!

 


Feestavond Paylogic

Geslaagde feestavond voor Paylogic in Kasteel Duurstede


Na restauratie: Kasteel Duurstede opnieuw in de schijnwerpers

Restauratie Kasteel Duurstede voltooid


Nieuw interieur

Het kasteel is in een nieuw jasje gestoken met een mooi nieuw interieur, maar heeft zijn sprookjesachtige uitstraling behouden. Dit vieren we met 50% korting op de locatiehuur!