Werkdagen tussen 09.00 en 17.30 uur

Met je klas op excursie naar Kasteel Duurstede!

Museum Dorestad en Kasteel Duurstede gaan samen een educatief programma voor basisscholen ontwikkelen. Bedoeling is dat leerlingen volgend jaar op excursie naar het kasteel kunnen. 

Het programma moet nog vorm krijgen, maar Martin Vastenhout kan zo al wel wat thema’s bedenken die er in thuis horen. ,,Het kasteel was ooit de residentie van David van Bourgondië. Geboren als bastaard groeide hij uit tot de machtigste bisschop van Noord-West Europa. Een selfmade man dus waarvan je kunt leren dat je veel kunt bereiken als je ambitie en doorzettingsvermogen hebt.” 

Of neem de Hoekse en Kabeljauwse twisten, een godsdienstoorlog die zich deels afspeelde in Wijk bij Duurstede. ,,Daar zie je hoe onverdraagzaamheid leidt tot bloedvergieten”, vertelt het bestuurslid van Museum Dorestad. ,,Hoe actueel wil je het hebben?”

Vastenhout werd begin dit jaar benaderd door Kasteel Duurstede. Hij was meteen enthousiast over de voorgestelde samenwerking. ,,Het kasteel is een locatie die tot de verbeelding spreekt. Het is fantastisch als kinderen daar kunnen leren over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede.”

 

 

Reviews van onze gasten

De service op locatie was top! De partymanager verdiend een dik compliment. Ook het offerte-traject verliep goed. 

- Joyce van Dam - Lammertink -

Wij zijn over het algemeen heel tevreden en hebben mede dankzij jullie een fantastische dag gehad. We hebben ook alleen maar complimenten gehad van gasten over de locatie, bedankt voor alles!

- Esther -

Door de locatie en de workshops een geweldig bedrijfsfeest gehad.

- Carla Dolleman - ASB Security BV -

Prachtige plek voor een gezellige en productieve bijeenkomst.

- Edwin van Dorp - Gemeente Wijk bij Duurstede -

Erg goed. Op de dag zelf kon je merken dat jullie er alles aan deden om het op rolletjes te laten lopen. 

- Aarnout de vries -

Schitterende locatie zowel overdag als s avonds. Vriendelijk personeel; men denkt echt mee om je trouwdag zo te maken zoals jij wil.

- Van t hof -

De partymanager is zeer professioneel en heeft mij met alles uitmuntend geholpen. Daarnaast was de service ook uitstekend en wij hebben het met z'n alle enorm naar ons zin gehad. Ook het sharing diner was heel gaaf en gezellig. Mijn complimenten!

- Dell EMC - Robert Lispet -

Prachtig kasteel. Ook super voor kleine groepen. Heel intiem en gezellig.  Vooraf heel prettig dat de contactpersoon van duurstede goed meedenkt over mogelijkheden en goed adviseert. 

- Wunderlich -

Prachtige locatie, heerlijk eten en drinken, super fijne samenwerking met de contactpersoon, telefonisch ontzettend goed bereikbaar, heel gastvrij en meedenkend, flexibele organisatie. Dikke 10!!

- Jaap en Wendy Hofstee -